top of page

Wie ik ben en wat ik doe

De Suus van Massuus

Mijn naam is Susanne Hörchner (1976). Ik ben Ayurveda Health Coach, Massagetherapeut en Detox Coach.

Als kind wist ik precies wat ik wilde worden: Dierenarts!

Ik ben vanaf mijn vroegste jeugd een enorme dierenliefhebber geweest en wilde mijn dierenvriendjes helpen om zich beter te voelen. Toen ik erachter kwam dat je dieren soms ook moet helpen door te opereren viel deze droom in duigen. Mijn 6-jarige 'Ik' vond het een ondragelijk idee om in dieren te moeten snijden.

Daarna volgde een lange periode waarin ik totaal geen idee had waar ik naartoe wilde met mijn leven. Als ik toen had geweten wat ik nu wist, was ik vast en zeker holistisch dierenarts geworden! Het lot heeft het echter zo voor mij bepaald dat ik nu als Ayurveda Practitioner mensen op een holistische wijze mag helpen met hun gezondheid. 🙂

Al vroeg in het leven had ik nl. de volgende vermoedens:

1) Bij ziekte is het belangrijker om te kijken naar de oorzaak dan naar het symptoom.

2) Jij hebt als mens veel meer invloed op je eigen welzijn dan je denkt.

3) Door de keuzes die je dagelijks voor jezelf maakt, kun je heel gericht aan je gezondheid werken

Dit heeft geleid tot mijn fascinatie voor de werking van het menselijk lichaam. Ik vind het heerlijk om me eindeloos te verdiepen in de relatie tussen voeding en gezondheid. Door middel van opleidingen en zelfstudie  blijf ik mijn kennis hierover continue uitbreiden.

Toen in 2013 de Ayurveda op mijn pad kwam, bleek dit een match voor het leven te zijn. Deze meer dan 5000 jaar oude holistische geneeswijze uit India heeft als hoofddoel om mensen preventief te helpen met hun gezondheid met als basis drie belangrijke tools: voeding, leefstijl en kruidenremedies. Voorkomen is beter dan genezen!

Ook gelooft Ayurveda in de zachte kracht van warme oliemassage (Abhyanga). Reeds als kind was ik me intuïtief al bewust van het helende vermogen van massage. Mijn handen hebben altijd al 'geweten' waar ze naartoe moeten gaan en wat er op die plekken nodig is om degene die wordt gemasseerd te helpen gestagneerde energie weer te laten stromen en spanningen los te laten. De combinatie van zachte vloeiende massage met warme Ayurvedische kruidenolie zie ik als een Match Made in Heaven!

Massuus de Missie

Massuus is een gezondheidspraktijk voor vrouwen. Het is mijn passie om vrouwen met een drukke baan, een eigen bedrijf, een gezin óf een combinatie hiervan te helpen bij het creëren van een ijzersterke gezondheid zodat zij kunnen geven vanuit overvloed & liefde en vol energie kunnen genieten van ieder aspect van hun leven!

Je kunt bij Massuus terecht voor een Ayurvedische massage, Zwangerschapsmassage, Health Coaching of een Ayurvedische Detox om je gezondheid een boost te geven.

 

Vrouwen hebben een essentiële rol in onze maatschappij. Zij brengen nieuw leven in deze wereld en dragen er het leeuwendeel aan bij om dit vervolgens te onderhouden. Vrouwen zijn echte Care-Takers. Ze zorgen dat het goed gaat met de mensen om hun heen en maken met hun creatieve kracht van deze wereld een mooiere plek.

Er is één ding waar wij vrouwen wat mij betreft beter in mogen worden. En dat is een prominente plek geven aan onze eigen Self-Care. Bij velen van ons komt eerst het gezin en de huishouding, dan het werk en pas ergens achteraan wijzelf. Je put jezelf uit, loopt op je tandvlees en ervaart steeds meer disbalans en ongemakken in je lijf. Jouw lichaam probeert je te vertellen dat jouw gezondheid op nummer één hoort te staan; dus jouw Self-Care ook! (Meer over de visie van Ayurveda op Self-Care  in deze BLOG)

Fill your own cup first! Als jouw cup gevuld is, heb je veel meer te geven en gaat alles in je leven moeitelozer. Je staat in je kracht en houdt voldoende over om ook je eigen dromen waar te maken. Van betekenis zijn op je werk, het runnen van een eigen bedrijf en ook het zijn van die liefdevolle moeder en partner. Je eigen potentie leven is je geboorterecht! Daarom support ik graag vrouwen, want wanneer een vrouw goed voor zichzelf leert zorgen, profiteert haar hele omgeving daarvan mee!

Het is mijn specialiteit om jou te helpen inzicht te krijgen in jezelf en jouw unieke blauwdruk. Ik help jou zoeken naar de zaken in jouw leven die de natuurlijke harmonie verstoren. Wanneer we die in kaart hebben gebracht, reik ik jou oplossingen en tools aan m.b.v. Ayurveda die de balans herstellen zodat jij je weer lekker in je vel gaat voelen. Jouw gezondheid is het meest kostbare wat je bezit en ik kan niets mooiers bedenken dan jou te helpen om die te vergroten of te herstellen!

Als het bovenstaande met je resoneert, onderneem dan gelijk actie! Zeg "Ja" tegen jouw Well-Being en Self-Care en druk op onderstaande groene knop voor het plannen van jouw Ayurvedische massage, Ayurveda Health Coaching of Detox.

Wanneer je twijfelt wat jou het meeste gaat helpen, plan ik graag een gratis oriëntatie call met je in om dit te bespreken.

Susanne Hörchner.jpg
Opleidingen

Workshop Ayurvedische Zwangerschapsmassage &
Ayurvedische Babymassage

Mei 2023

Ayurdaay Nilayam, Hengelo (Ayurveda Opleidingscentrum)

Grondige training in de authentiek Ayurvedische benadering van Pre-natale massagezorg  en massage van de pasgeborene

Workshop Cupping Massage

September 2022

Healing People, Amsterdam

Cupping: het creëren van een helend vacuüm m.b.v. siliconen

cups die op het lichaam worden aangebracht

Opu Huli (Aunty Maile lineage)

Mei 2021

Malamalomi, Amsterdam

Opu Huli is traditionele Hawaiiaanse buikmassage

Zwangerschapsmassage

April 2021

De Massagerette, Haarlem

Cursus Stoelmassage Practitioner

Februari 2020

Esoterra Massage Opleidingsinstituut

Mw. Dr. Amruta Ketan Athale BAMS, MD (Ayurveda)

Februari - Juli  2020

40-urige online cursus Ayurveda

Dashavidha Pariksha: 10-voudig patiëntenonderzoek (Charak Samhita)

Ayurvedisch Practitioner, Ayurvedisch Massage Therapeut

April 2013 - September 2017

The Academy of Ayurvedic Studies. 

  • Abhyanga met 2- en 4-handen 

  • Abhyanga in Kerala stijl (Zuid-India)

  • Stage bij 'Sreekrishna Ayurveda Chikitsa Kendram' in Vaikom, India

Lua Lomi

Augustus 2015 (Maui) /Augustus 2018 (Amsterdam)

Traditionele krijgersmassage uit Hawaii, onderwezen door Lua Lomi Master 'Jimmy Quitan' (Maui, Hawaii).
Basisprincipe: het uitlijnen van spieren en gewrichten.

Lomi Lomi Nui

Augustus 2012

Helios Centrum Heerde

Lomi Lomi is een energetische massagetechniek met haar oorsprong in Hawaii. Het is een combinatie van Pule (gebed), Ha (ademhaling) en Hula (dans). De massage werkt zacht en diep in op de spieren via vloeiende bewegingen.

Sportmasseur

September 2004 - juli 2005

Nationaal Genootschap voor Sportmassage: Cursus sportmassage, EHBO, reanimatie.

Vakdocent lichamelijke opvoeding (1e graad) 

September 1994 - juli 1999

Academie voor Lichamelijke Opvoeding, Hogeschool van Amsterdam (HBO)​

Witte handjes roze achtergrond.png

LET'S STAY IN TOUCH!

Laat hier je email adres achter en ontvang tips en info over Ayurveda & Gezondheid plus leuke aanbiedingen bij Massuus!

Bedankt!

bottom of page