top of page

Ayurvedische Lente Detox

Schud de zwaarte van de winter van je af en ga energiek en fris de lente tegemoet!

 • Kom jij 's ochtends lastig je bed uit, voel je je traag en heb je moeite om je te concentreren?

 • Heb je regelmatig last van een opgeblazen, onrustige buik?

 • Stort je na een maaltijd compleet in (after-dinner dip)?

 • Voelen je spieren of gewrichten vaak stijf en/of pijnlijk?

 • Ben je een paar kilo's aangekomen die er niet zo makkelijk weer afgaan?

 • Heb je onverklaarbare cravings en vaak zin in zoet?

 • Heeft je huid last van onzuiverheden (Acné), slaap je slecht of ervaar je ongemakken tijdens de menstruatie?

 • Dit online programma helpt je op eenvoudige wijze afvalstoffen kwijt te raken waardoor je je veel energieker voelt!

 • Cravings verdwijnen en je hebt weer zin in gezond eten.

 • Je immuunsysteem krijgt een stevige boost zodat je zonder verkoudheden, griep en 'hooikoorts' klachten aan de lente kan beginnen.

 • Doordat het een online groepsprogramma is, sta je er niet alleen voor, maar ervaar je support van de andere deelnemers. 

 • De hele detox sta ik als cheerleader naast je op de zijlijn, voor een dosis mentale support of natuurlijk als je vragen hebt.

Foto0041.jpg

Dan nodig ik je graag uit om mee te doen aan de Groepsdetox van Massuus!

Startdatum 27 maart 2023

Waarom nu detoxen?

In de Ayurveda is het heel gebruikelijk om tijdens de wisseling van de seizoenen (de lente is de overgang van het koude seizoen naar het warme seizoen) een detox te doen. Door opgebouwde afvalstoffen, zwaarte en stagnatie van de winter tijdig uit het lichaam te verwijderen, voorkom je ziektes op de korte én lange termijn. Het is de perfecte manier om je lichaam voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Meer info over Ayurvedisch detoxen in deze blog!

Als Ayurveda Practitioner heb ik de fantastische gezondheidsvoordelen van deze detoxes zelf mogen ervaren. Ik doe het standaard minimaal twee keer per jaar en wil niet meer zonder! Daarom vind ik het zo fijn dat ik jou stap voor stap mag begeleiden bij het doen van deze authentieke Ayurvedische Detox. 

Review

“Voor de detox had ik veel snack-honger tussen maaltijden door, last van vermoeidheid, vaak een opgeblazen buik en acné in mijn gezicht.

Door het doen van de detox ervaar ik minder honger en een stabieler energielevel. Ik ben wat centimeters kwijt rond de taille waardoor mijn broeken een stuk beter zitten. Ook is mijn huid nu een stuk rustiger. De detox-begeleiding die Susanne geeft, is heel fijn. Ze is goed bereikbaar, helder in uitleg, motiverend en opbeurend op moeilijke momenten en open over haar eigen proces!

Ook heb ik tijdens de detox een hoop negatieve gedachtes over eten, en of ik dit wel zou volhouden, kunnen weerleggen/oplossen. Het voelde heel transformerend om mee te doen en heeft me een groot gevoel van controle over mijn eetgedrag gegeven. Daarnaast was het ook leuk en heel leerzaam om met de detox bezig te zijn. Ik raad het programma zeker aan!” 

Anemoon

Hoe ziet de Detox eruit?

De Lente Detox van Massuus duurt 7 dagen en is opgebouwd uit drie fases plus een voorbereiding die je zelf doet.

 

Voorbereidingsfase

In de week vóór de detox bouw je geleidelijk het gebruik van o.a. bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde suikers en cafeïne af. Verder eet je zoveel mogelijk warm en gekookt. Deze week laat je je lichaam wennen aan een andere manier van eten zodat het ontspannen blijft wanneer je met de detox begint. Een ontspannen lichaam is noodzakelijk om gemakkelijk afvalstoffen los te kunnen laten.

Dag 1-2: Afbouw fase

 • Je gaat nu het aantal uren dat je eet op een dag inkorten. In het 'feeding-window' dat nu ontstaat, mag je heerlijke, smaakvolle gekookte maaltijden eten. Een feeding-window wil zeggen dat je van een bepaalde tijd tot een bepaalde tijd eet op een dag en daarna en daarvoor helemaal niet.

 

Dag 3-4-5: Detox fase

 • De komende drie dagen kort je je feeding-window nog meer in. Hierdoor gaat het lichaam steeds meer energie over houden om toxische stoffen op te sporen en af te breken. Ook worden beschadigde of oude cellen afgebroken en afgevoerd of gerepareerd. Gedurende de tijd dat je eet, mag je eten tot je je volledig verzadigd voelt!

Dag 6-7: Opbouw fase

 • We maken het feeding-window weer groter zodat je geleidelijk de overgang kan maken naar je vertrouwde voedingspatroon waaraan je weer steeds meer voedingsmiddelen kunt toevoegen.

Dit krijg je allemaal!

Toegang tot een handige app: al het materiaal staat overzichtelijk bij elkaar 

Fijne instructie-video om je wegwijs te maken in de app.

 

Duidelijke Detox handleiding vol informatie en inspiratie

 

Heerlijke en eenvoudige Ayurvedische recepten.

 

Tips op het gebied van Wellness en Pranayama (ademhalingsoefeningen).

Dagelijks compacte Live Zoom-sessies die achteraf zijn terug te kijken

Ayurvedische Self-care routines om de detox te ondersteunen (optioneel).

 

Chatsupport om jouw motivatie hoog te houden.

 

De mogelijkheid om tijdens het programma al je vragen te stellen

Handig tips en tools voor gezonde eet- en leefgewoonten na de Detox

Voedingslijst met geschikte opties voor de lente.

Tijdens de Detox profiteer je van een schat aan kennis over detoxen die ik in de loop der jaren heb opgedaan via opleidingen, cursussen en boeken.

JOUW INVESTERING: 90,- (incl. btw)

Startdatum Detox: 27 maart 2023 

Waarom zou jij je door mij laten Coachen?

Hoi, ik ben de Suus van Massuus! Ik ben gediplomeerd Ayurveda Health Coach, Massagetherapeut en Detox Coach.

Wil jij ook het liefst een Detox doen met een bevoegd Ayurveda Practitioner? Iemand die door haar eigen jarenlange ervaring met detoxen precies weet wanneer je dat extra steuntje in de rug kunt gebruiken en jou stap voor stap begeleidt naar een mooi resultaat?

Een groot deel van mijn leven heb ik gezocht naar balans in mijn voeding. Ik heb zo’n beetje elk dieet uitgeprobeerd, maar bleef telkens terugvallen in oude patronen en opnieuw aankomen. Door Ayurveda heb ik mezelf en mijn eigen lichaamstype leren kennen en geleerd wat ik nodig heb en wat écht werkt voor mij.

 

Mijn gewicht is inmiddels al een aantal jaar stabiel, ik kan weer gluten eten en ik heb geen last meer van hooikoorts. Daarnaast eet ik dankzij de Ayurvedische manier van koken lekkerder dan ooit! 

De Ayurvedische seizoens detoxes hebben mij enorm geholpen om weer in balans te komen en te blijven. Als mens heb je regelmatig even een reset nodig en daarvoor is de Massuus Lente Detox perfect!

Foto0061.jpg
bottom of page