top of page

Ayurvedische Herfst Detox

Géén herfstdip, maar vol energie de herfst door!

 • Voel jij je vaak moe, is alles een opgave en heb je moeite om je te concenteren?

 • Heb je regelmatig last van een opgeblazen, onrustige buik?

 • Stort je na de maaltijd compleet in (after-dinner dip)?

 • Voelen je spieren of gewrichten vaak stijf en/of pijnlijk?

 • Ben je een paar kg aangekomen die er niet zo makkelijk weer afgaan?

 • Heb je onverklaarbare cravings en vaak zin in zoet?

 • Heeft je huid last van onzuiverheden (Acné), slaap je slecht of ervaar je ongemakken tijdens de menstruatie?

 • Dit online programma helpt je op eenvoudige wijze afvalstoffen kwijt te raken waardoor je je veel energieker voelt!

 • Cravings verdwijnen en je hebt weer zin in gezond eten.

 • Je immuunsysteem krijgt een stevige boost zodat je zonder verkoudheden en griep de winter doorkomt.

 • Doordat het een online groepsprogramma is, sta je er niet alleen voor, maar ervaar je support van de andere deelnemers. 

 • De gehele periode sta ik als cheerleader naast je op de zijlijn, voor een dosis mentale support of natuurlijk als je vragen hebt.

Foto0041.jpg

Dan nodig ik je graag uit om mee te doen aan de Groepsdetox van Massuus!

Startdatum 19 september 2022

JA, IK DOE MEE!

Waarom nu detoxen?

In de Ayurveda is het heel gebruikelijk om tijdens de wisseling van de seizoenen (de herfst is de overgang van het warme seizoen naar het koude seizoen) een detox te doen. Door opgebouwde afvalstoffen tijdig uit het lichaam te verwijderen, voorkom je ziektes op de lange termijn. Ook is het de perfecte manier om je lichaam voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Als Ayurveda Practitioner heb ik de fantastische gezondheidsvoordelen van deze detoxes zelf mogen ervaren. Ik doe het standaard minimaal twee keer per jaar en wil niet meer zonder! Daarom vind ik het zo fijn dat ik jou stap voor stap mag begeleiden bij het doen van deze authentieke Ayurvedische Detox. 

Review

“Voor de detox had ik veel snack-honger tussen maaltijden door, last van vermoeidheid, vaak een opgeblazen buik en acné in mijn gezicht.

Door het doen van de detox ervaar ik minder honger en een stabieler energielevel. Ik ben wat centimeters kwijt rond de taille waardoor mijn broeken een stuk beter zitten. Ook is mijn huid nu een stuk rustiger. De detox-begeleiding die Susanne geeft, is heel fijn. Ze is goed bereikbaar, helder in uitleg, motiverend en opbeurend op moeilijke momenten en open over haar eigen proces!

Ook heb ik tijdens de detox een hoop negatieve gedachtes over eten, en of ik dit wel zou volhouden, kunnen weerleggen/oplossen. Het voelde heel transformerend om mee te doen en heeft me een groot gevoel van controle over mijn eetgedrag gegeven. Daarnaast was het ook leuk en heel leerzaam om met de detox bezig te zijn. Ik raad het programma zeker aan!” 

Anemoon

Hoe ziet de Detox eruit?

De Herfst Detox van Massuus duurt  21 dagen en is opgebouwd uit drie fases.

 

Dag 1-7: Afbouwfase

We bouwen geleidelijk het gebruik van bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde suikers en cafeïne af. Verder eet je zoveel mogelijk warm en gekookt. Deze week is je lichaam aan het wennen en zul je misschien wat belemmerende gedachtes hebben. No worries: de community en ik staan 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen. Je doet het niet alleen!

Dag 8-16: Detox fase

 • Voorbereidingsfase (5 dagen)

In deze fase bereiden we het lichaam verder voor op de reiniging door het eten van licht verteerbare maaltijden. Je ontvangt hiervoor heerlijke Ayurvedische recepten. Je kunt nu vaak al merken dat de detox begint te werken. In deze fase is het dus goed om extra lief en geduldig met jezelf te zijn en wat meer rust te pakken. 

 • Vastenfase (anderhalve dag)

Deze fase is de daadwerkelijke detox (ontgifting), maar maak je geen zorgen deze is zodanig gepland dat dit in het weekend valt zodat je het wat rustiger hebt, je agenda leeg kunt maken en er lekker de tijd voor kunt nemen! Je creëert ruimte om opgeslagen gifstoffen los te laten, onverwerkte emoties  een plek te geven en nieuwe inzichten op te doen.

Dag 17-21: Opbouwfase

Op een vooraf vastgestelde tijd verbreken we samen de vasten. Daarna bouwen we de voeding op volgens een overzichtelijk schema waaraan we geleidelijk steeds meer voedingsmiddelen toevoegen. De voeding die je na een reiniging kiest, is belangrijk. Hiermee bouw je een sterk lichaam op met een gezonde darmflora en een krachtig immuunsysteem. Je ervaart nu weer veel meer energie, plezier en controle over je voedselkeuzes

Dit krijg je allemaal!

Toegang tot een gratis app: al het materiaal staat overzichtelijk bij elkaar 

3 videolessen met duidelijke instructies

Detox én post-detox handleiding vol informatie en inspiratie

Handig boodschappenlijstje, je hebt alle benodigdheden tijdig in huis

13 heerlijke recepten met gezonde opties voor ontbijt, lunch en avondeten

Dagelijkse support via de chat

 

De mogelijkheid om tijdens het traject al je vragen te stellen

Veel informatie over Ayurveda 

Tips voor een goede ochtend- en avondroutine

Advies op het gebied van pranayama en yoga.

Super leuke bonussen zoals een maaltijdplanner en een wellnesskalender om ook na de detox in balans te blijven!

Deze Herfst Detox heeft een waarde van €249,- en jij kunt NU meedoen voor maar €97,-!

Jouw investering 97,- (incl. btw)

Startdatum Detox: 19 september 

IK MELD ME AAN!

Waarom zou jij je door mij laten Coachen?

Hoi, ik ben de Suus van Massuus! Ik ben gediplomeerd Ayurveda Health Coach, Massagetherapeut en Detox Coach.

Wil jij ook het liefst een Detox doen met een bevoegd Ayurveda Practitioner? Iemand die door haar eigen jarenlange ervaring met detoxen precies weet wanneer je dat extra steuntje in de rug kunt gebruiken en jou stap voor stap begeleidt naar een mooi resultaat?

Een groot deel van mijn leven heb ik gezocht naar balans in mijn voeding. Ik heb zo’n beetje elk dieet uitgeprobeerd, maar bleef telkens terugvallen in oude patronen en opnieuw aankomen. Door Ayurveda heb ik mezelf eindelijk leren kennen en geleerd wat ik nodig heb en wat écht werkt voor mij.

 

Mijn gewicht is inmiddels al een aantal jaar stabiel, ik kan weer gluten eten en ik heb geen last meer van hooikoorts. Daarnaast eet ik dankzij de Ayurvedische manier van koken lekkerder dan ooit! 

De Ayurvedische seizoens detoxes hebben mij enorm geholpen om weer in balans te komen en te blijven. Als mens heb je regelmatig even een reset nodig en daarvoor is de Massuus Herfst Detox perfect!

DAT WIL IK!
Foto0061.jpg
 • Moet ik speciale zaken aanschaffen voor de Detox?
  Tijdens de Detox koken we eenvoudige warme gerechten met smaakvolle kruiden die veel worden gebruikt in de Ayurvedische keuken. Het is handig om bepaalde keukenkruiden te bestellen. Mogelijk heb je een flink aantal al paraat in je keuken. Tijdens de detox zullen we o.a. mungbonen en/of mungdal eten. Deze zijn zowel online als in de toko verkrijgbaar en kosten niet veel geld. De ingrediënten en recepten kun je na de detox ook nog eten dus het is een duurzame investering. Omdat je je maaltijdkeuzes vereenvoudigt, ben je niet meer geld aan boodschappen kwijt dan normaal.
 • Mag je tijdens deze detox alleen groente- of fruitsapjes drinken?
  Nee, juist niet! De Ayurveda gelooft dat je het beste kunt reinigen door het eten van warme, licht verteerbare voeding. We eten daarom voornamelijk verse gekookte voeding. We eten voeding die zo min mogelijk is bewerkt; zoals groenten, fruit, granen en peulvruchten. We gebruiken smakelijke kruiden in het eten die je spijsvertering ondersteunen. We eten zoveel mogelijk datgene wat in het seizoen verkrijgbaar is!
 • Val ik af tijdens de Detox?
  Afvallen is niet het doel van de detox. Wel kan een Ayurvedische detox een goede ondersteuning zijn bij het bereiken van een gezond gewicht. Wanneer je de werking van je spijsvertering verbetert, kan het voor mensen die te licht zijn makkelijker zijn om aan te komen. Voor mensen die te zwaar zijn, kan het makkelijker zijn om gewicht kwijt te raken. Doordat je je eten goed verteert, leer je tijdens de detox beter aanvoelen hoeveel je nodig hebt. De kans op overeten en aankomen neemt hierdoor af. Je wilt niet dat het afvallen te snel gaat. 0.5-1.0 kg per week is gezond. Deelnemers aan de detox vallen over het algemeen wel enkele kg's af. Hoeveel je afvalt is ook afhankelijk van je levensstijl vóór de detox. Als je gewend was om machtig en zwaar te eten en je stapt over op een vegetarisch en licht verteerbaar dieet, krijgt het lichaam de kans om i.p.v. alleen voeding ook overtollig vet te verbranden.
 • Hoe voel ik mij tijdens de Detox?
  Uiteraard is dit voor persoonlijk en voor iedereen anders. Ook is het afhankelijk van je huidige levensstijl en de ervaring die je al hebt opgedaan met detoxen. Sommige mensen hebben tijdens de detox wat minder energie dan normaal. Er gaat veel energie naar het reinigen dus je kunt dit in principe zien als iets positiefs. Probeer tijdens het detoxen wat rustiger aan te doen en meer ontspanningsmomenten in te plannen. Andere mensen hebben juist meer energie omdat ze niet de hele dag snacken, maar 2 of 3 maaltijden eten die goed verteren en dus energie geven. Het lichaam maakt tijdens een detox niet alleen afvalstoffen los, maar ook oude emoties die in het lichaam zijn opgeslagen, je kan soms wat gevoeliger zijn dan anders. Sommige mensen hebben tijdelijk wat detox verschijnselen zoals hoofdpijn soms ook vanwege het weglaten van de koffie. Dit gaat vaak snel weer voorbij en de positieve effecten van het tijdelijke ongemak maken het allemaal de moeite waard!
 • Moet ik goed kunnen koken om mee te kunnen doen met de Detox?
  Tijdens de Detox is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk zelf gaat koken. Dit heeft verschillende redenen. Alleen als je zelf kookt, weet je 100% zeker wat je binnen krijgt en ben jij in control over de kwaliteit van je voeding. Door weer tijd te besteden aan zelf je eten klaar maken, geef je jezelf de boodschap dat jij het waard bent om goed voor te zorgen. Dit is de basis voor een goede gezondheid! Tijdens de Detox ontvang je recepten die niet moeilijk zijn om klaar te maken. De recepten zijn zodanig uitgewerkt dat je alleen maar de instructies hoeft op te volgen. Het is niet moeilijk, maar gewoon een kwestie van doen. Je hoeft hiervoor geen topkok te zijn! Je zal echter ervaren dat er niets gaat boven home cooked food!
 • Voor wie is deze Detox geschikt?
  Je kunt aan de Lente Detox meedoen: · Als je ouder bent dan 18 jaar. · Als je jonger bent dan 70 jaar. · Als je niet in verwachting bent of borstvoeding geeft. · Als je Vata Dosha niet enorm uit balans is. · Als je geen last hebt van ernstig ondergewicht. · Als je niet herstellende bent van een operatie.
bottom of page